Effect van Pesten

Het gepest worden en pesten is een heel HOT ITEM!

Bij lange na wordt hier nog niet genoeg aan gedaan door scholen, ouders en overheid. Inmiddels hebben onderzoeken uitgewezen dat tot 40 jaar na het pesten, de effecten nog meetbaar zijn.

Op NU.nl stond het volgende: Effecten van pesten nog meetbaar na veertig jaar!*

De negatieve effecten van pesten zijn veertig jaar later nog meetbaar bij de slachtoffers, zo blijkt uit een langdurig wetenschappelijk  onderzoek.Mensen die in hun kindertijd zijn gepest, hebben als vijftiger relatief vaak lichamelijke en psychische klachten. Als personen intensief zijn gepest, zijn ze op latere leeftijd ook bovengemiddeld vatbaar voor depressies en zelfmoordgedachten.

Een absoluut schrikwekkende gedachte is, dat we kinderen zo de wereld in sturen! Uit Amerikaans onderzoek blijkt ook dat er een kans is dat pesters later crimineel worden. En dan te bedenken er nog altijd lacherig over pesten gedaan wordt! Het is absoluut noodzakelijk hier iets aan te doen, vandaar mijn oproep om hier de grootst mogelijke aandacht aan te besteden! En het hier niet bij te laten en daadwerkelijk actie te ondernemen.

*Geraadpleegde website: Klik hier.

Meer informatie?  klik hier om contact op te nemen

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.