Anti-Pest programma

Door middel van de coaching met paarden kunnen we zowel de pesters als de gepeste kinderen heel erg goed helpen. Dit kan in een paar sessies! Margreet Noordanus en  Carin Camp hebben een effectief programma ontwikkeld.

Dat WERKT!
Geen langdurige praatsessies maar hands-on aan de slag met het paard. Binnen de kortste keren komt de pester tot besef, en gaat heel anders handelen. Het gepeste kind krijgt inzicht in wat er precies gebeurd. Na de coaching met paarden heeft het zelfvertrouwen van het kind een enorme boost gekregen, neemt zijn/haar ruimte in en gaat effectief om met het pesten op het moment zelf. Een absolute wereld van verschil!

Dit verschil kan alleen gemaakt worden als iedereen hier aandacht aan besteedt en direct actie onderneemt bij het geringste vermoeden van pesten. De schade kan enorm beperkt worden, hoe sneller je er bij bent hoe beter! Daarbij denk ik ook aan de financiële schade voor de overheid en werkgevers, bedenk maar eens hoeveel stress gerelateerde ziekte en arbeidsuitval hierdoor kan ontstaan! Is daar al onderzoek naar gedaan?

Ons Scholenprogramma: Inzicht In Jezelf, is een heel effectief programma waarbij de hele klas veel inzicht krijgt in het handelen van zowel de klas als groep als de leerlingen individueel over het eigen handelen, door en samen met de paarden aan de slag te gaan. Een pracht programma dat het anti-pesten ondersteund!

Samen sterk! Tijd voor directe bewustwording en actie tegen het pesten!
En vooral: laten we ook de pesters niet vergeten!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.