KidzBase

Paardencoach dagbesteding voor de Mutsaersstichting.

Op 17 oktober mochten Margreet en Carin Camp een Paardencoach dag verzorgen aan de Mutsaersstichting, dit werd ook dit maal georganiseerd door Kidzbase.
Hieronder een uitgebreide reactie van de Mutsaersstichting.

Geschreven door een van de jeugdigen.

Meteen toen we binnenkwamen werden we hartelijk ontvangen. We konden gewoon rustig binnenkomen en er stond koffie en thee klaar. Vrij snel konden we al beginnen. Eerste stelde de coaches zich even voor en vertelde ze wat we zouden gaan doen. Als eerst kregen we allemaal een shirt waar we positieve dingen over onszelf moeten opschrijven en daarna over anderen op hun shirt. Daarna gingen we de paardenbak in. Om de beurt stelde we ons voor aan het paard een moesten we een stukje gaan lopen met het paard. Toen we dat gedaan hadden moesten we een voorwerp pakken en dat ergens in de bak leggen. Dat moest onze droom voorstellen. Een voor een gingen we ieders droom af met het paard. We vertelde wat onze droom was en daar reageerde het paard op. Persoonlijk vond ik het heel confronterend, omdat het paard niet naar mijn droom toe wilde. Ik heb er wel dingen van geleerd. Ik weet nu dat het geen makkelijke weg is, maar dat ik er wel kan komen als ik hulp ga accepteren en in mezelf ga geloven.  Het was een bijzondere ervaring waar ik positieve inzichten door heb gekregen. Kortom, het was een zeer mooie, maar ook een erg leerzame dag.

Paardencoach dagbesteding voor de Mutsaersstichting en Rubicon groep.

Op 25 april mochten Margreet en Carin Camp een Paardencoach dag verzorgen aan de Mutsaersstichting en Rubicon groep, dit werd georganiseerd door Kidzbase.
Hieronder een uitgebreide reactie van de Mutsaersstichting.

Geschreven door V (cliënt)

“Samen met een paar anderen heb ik vanuit de dagbesteding mogen deelnemen aan een les paardencoaching. Toen we daar aankwamen hebben we eerst rustig koffie gedronken en uitleg gekregen over wat we precies gingen doen. Daarna kregen we allemaal een wit T-shirt. Op de voorkant moest je sterke kanten/kwaliteiten van jezelf schrijven en op de achterkant scheven anderen iets voor je. Het was mooi om te zien dat iedereen wel iets positiefs over elkaar kon schrijven,
Nadat de T-shirts volgeschreven stonden konden we aan de slag gaan met de paarden. Onze groep werd in 2en gedeeld. De ene helft ging met een kleine rustige pony werken en de andere groep, waar ik in zat, met een wat grotere drukke pony werken. We hebben ons allemaal om de beurt voorgesteld aan de pony en aan de groep. Het was leuk om te zien hoe degene die eerst bang waren toch naast de pony durfde te staan. De pony weerspiegelde ook daadwerkelijk het gedrag van degene die naast hem stond. Toen ik met de pony door de bak aan het lopen was, was hij een beetje gespannen, omdat ik dat ook was. Ik had al een aantal jaren geen paard meer vastgehouden, dat voelde in het begin toch een beetje gek. Toen ik zelf mijn rust vond, werd de pony zelf ook meteen rustiger.

Na de eerste helft hebben we een heerlijke, uitgebreide lunch gekregen, voordat we weer verder gingen met de paarden.

De tweede helft was een groepsactiviteit. We gingen eerst in tweetallen hindernissen en opdrachten voor de pony maken, die hij vervolgens uit moest voeren. Het was de opdracht om de pony te begeleiden met de hele groep zonder hem mee te trekken of duwen met een touw. Uiteindelijk lukte ons dit ook en  hebben we nog even staan knuffelen en foto’s maken met de pony.

Het was een geslaagde dag “.

Certificaat deelname scholenprogramma

Certificaat deelname scholenprogramma

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.