Wie we zijn …

Margreet Noordanus
Interesse in mens en dier was er al vroeg, toen ik ontdekte dat je met de paarden (die ik beter dan een ander bleek te begrijpen) anderen kon helpen ben ik, toen ik me ging herbezinnen op de toekomst tot de conclusie gekomen dat paarden en mensen helpen, gecombineerd kon worden door mensen met paarden te helpen.

Van de lagere school tot en met mijn baan bij Mission Foods, de paarden zijn nooit uit mijn leven geweest.
Gelukkig loodsten zij mij door alles heen, niet alleen door de schooltijd en waren zij mijn coaches bij mijn werkzaamheden. Zij coachten en hielpen mij ook door mijn echtscheiding heen!

Op de manege waar mijn eerste paard stond, bleek opeens mijn talent om paarden te begrijpen (praten – niet fluisteren!) niet zo normaal te zijn als ik zelf dacht dat het was. Stalgenoten kwamen als snel om hulp vragen. Zodoende rolde ik in het lesgeven.
Gaandeweg ontdekte ik dat er bij de mens zelf ook veel veranderde en men diep inzicht in eigen handelen en functioneren kreeg. Zo stond ik op een dag ‘als vanzelf’ mensen zonder paard te coachen.
Ondertussen heb ik heel veel gelezen en veel cursussen gevolgd: zowel op het gebied van paarden als op gebied van coaching en tevens heb ik mijn coachdiploma gehaald.

De combinatie mensen, paarden en al mijn opleiding en werkervaring komen samen in PaardenInzicht

Carin Camp
Als kind zat ik eerder op het paard dan dat ik kon lopen, vanuit die tijd is mijn passie voor alles wat met paarden te maken heeft, ontstaan.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als Natuurgeneeskundig therapeute & Coach voor Innerlijke groei met PaardenKracht

Mijn consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed omdat ik een HBO natuurgeneeskundige opleiding heb gevolgd met daarnaast een HBO psychologie en HBO psychopathologie. In mijn praktijk merkte ik dat niet iedereen het hart op de tong heeft en al zijn verdriet zomaar met iedereen deelde.
Als een dergelijk gesprek moeizaam verliep ging ik met de cliënt naar onze paarden. Daar merkte ik meteen een grote verandering bij de cliënt. De cliënt werd rustiger en daardoor kwamen de verhalen.

Wat binnen niet lukte, ging buiten bij de paarden vanzelf. Moet je je eens voorstellen, je bent al gesloten en hebt toch veel verdriet, dan is dit een mooie manier om je hart eens flink te luchten.

Zo heb ik een paardencoach cursus gevolgd en heb ik samen met een leerkracht een programma ontwikkeld voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Denk hierbij aan kinderen die gepest worden, ADHD kinderen, verwerking van echtscheiding of sterfgeval in de familie en kinderen die moeilijk met andere kinderen contact kunnen maken.

Een voortvarend overleg...

Een voortvarend overleg…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.